ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) αλάτι
- 200 γρ. κοτόπουλο στήθος
- 1 φακελάκι μπεσαμέλ
- 500 ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) σάλτσα τομάτας
- Λίγο θυμάρι
- 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γκούντα τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βάζετε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, το γιαούρτι, το λάδι, το νερό και το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
- Σκεπάζετε με μία πετσέτα κουζίνας και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30-45 λεπτά περίπου.
- Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
- Κόβετε σε μικρά κομματάκια το κοτόπουλο και το προσθέτετε στη μπεσαμέλ μαζί με το τυρί, τη σάλτσα τομάτας και το θυμάρι.
- Ανοίγετε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο και κόβετε μικρά τριγωνάκια.
- Βάζετε στο κέντρο λίγη γέμιση και τυλίγετε κάθε τρίγωνο σε σχήμα κρουασάν.
- Αλείφετε με λίγο γάλα και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά.
Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το φακελάκι μπεσαμέλ με σπιτική.
Πηγή: sintages-jotis.gr