Searching...
Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Κοτοπιτάκια με φύλλο γιαουρτιού και κρέμα


ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 200 γρ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) αλάτι
  • 200 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • 1 φακελάκι μπεσαμέλ  
  • 500 ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) σάλτσα τομάτας
  • Λίγο θυμάρι
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γκούντα τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάζετε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, το γιαούρτι, το λάδι, το νερό και το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
  • Σκεπάζετε με μία πετσέτα κουζίνας και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30-45 λεπτά περίπου.
  • Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
  • Κόβετε σε μικρά κομματάκια το κοτόπουλο και το προσθέτετε στη μπεσαμέλ μαζί με το τυρί, τη σάλτσα τομάτας και το θυμάρι.
  • Ανοίγετε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο και κόβετε μικρά τριγωνάκια.
  • Βάζετε στο κέντρο λίγη γέμιση και τυλίγετε κάθε τρίγωνο σε σχήμα κρουασάν. 
  • Αλείφετε με λίγο γάλα και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά.
Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το φακελάκι μπεσαμέλ με σπιτική. 

Πηγή: sintages-jotis.gr
 
Back to top!