Searching...
Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Χοιρινό με δαμάσκηνα και πράσα


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό (κατά προτίμηση από τα πλευρά)
  • 1 κιλό πράσα
  • 8 - 10 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Mαύρο πιπέρι
  • Κύμινο
  • Μπαχάρι
  • 10 - 15 δαμάσκηνα ξινά ή 1/2 κουταλάκι ξυνό
  • Λάδι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Κόβετε το κρέας σε μερίδες και τα πράσα σε μεγάλα κομμάτια, περίπου 5 πόντων, τα πλένετε καλά και τα βάζετε σε πήλινη κατσαρόλα, καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά (σκόρδο, ολόκληρες τις σκελίδες, δαμάσκηνα, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μπαχάρι, λάδι αν θέλετε).
  • Τα ανακατεύετε καλά με κουτάλα ξύλινη και προσθέτετε κρύο νερό (να φτάνει 1 - 2 δάχτυλα πιο κάτω από τα υλικά).
  • Αλείφετε το στόμιο της κατσαρόλας εξωτερικά, με κουρκούτι και το σκεπάζετε με χασαπόχαρτο.
  • Διπλώνετε τις άκρες έτσι, ώστε να κολλήσουν με το κουρκούτι στην κατσαρόλα και δένετε καλά με σπάγγο, για να μην ξεκολλήσουν.
  • Αλείφετε και το χασαπόχαρτο από πάνω με κουρκούτι, για να μην ξεσχιστεί, σκεπάζετε με το καπάκι και βάζετε το φαγητό να σιγοβράσει.
  • Το χοιρινό με δαμάσκηνα και πράσα είναι έτοιμο για να το απολαύσετε.

Πηγή: nostimada.gr
 
Back to top!