ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό κρέας χοιρινό (κατά προτίμηση από τα πλευρά)
- 1 κιλό πράσα
- 8 - 10 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι
- Mαύρο πιπέρι
- Κύμινο
- Μπαχάρι
- 10 - 15 δαμάσκηνα ξινά ή 1/2 κουταλάκι ξυνό
- Λάδι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Κόβετε το κρέας σε μερίδες και τα πράσα σε μεγάλα κομμάτια, περίπου 5 πόντων, τα πλένετε καλά και τα βάζετε σε πήλινη κατσαρόλα, καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά (σκόρδο, ολόκληρες τις σκελίδες, δαμάσκηνα, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μπαχάρι, λάδι αν θέλετε).
- Τα ανακατεύετε καλά με κουτάλα ξύλινη και προσθέτετε κρύο νερό (να φτάνει 1 - 2 δάχτυλα πιο κάτω από τα υλικά).
- Αλείφετε το στόμιο της κατσαρόλας εξωτερικά, με κουρκούτι και το σκεπάζετε με χασαπόχαρτο.
- Διπλώνετε τις άκρες έτσι, ώστε να κολλήσουν με το κουρκούτι στην κατσαρόλα και δένετε καλά με σπάγγο, για να μην ξεκολλήσουν.
- Αλείφετε και το χασαπόχαρτο από πάνω με κουρκούτι, για να μην ξεσχιστεί, σκεπάζετε με το καπάκι και βάζετε το φαγητό να σιγοβράσει.
- Το χοιρινό με δαμάσκηνα και πράσα είναι έτοιμο για να το απολαύσετε.
Πηγή: nostimada.gr