Searching...
Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014
Δευτέρα, Μαΐου 19, 2014

Ταλιατέλες λευκές, καλοκαιρινές


ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα:

  • 1/2 κιλό ταλιατέλες βρασμένες
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια διάφορα
  • 6 φέτες λούτζα ψιλοκομμένες
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 1/2 λεμόνι χυμό
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών αραιωμένο με νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την λούτζα .
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώνουμε, τον ζωμό των λαχανικών, το θυμάρι και στο τέλος τον χυμό λεμονιού. 
  • Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε αμέσως.


Tip: 
Αν δεν βρίσκουμε λούτζα, αντικαθιστούμε με απάκι, προσούτο (αλλά αφαιρούμε αλάτι), ή ένα λουκάνικο της αρεσκείας μας.
 
Back to top!