ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα:
- 1/2 κιλό ταλιατέλες βρασμένες
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 50 ml ελαιόλαδο
- 150 γραμμάρια μανιτάρια διάφορα
- 6 φέτες λούτζα ψιλοκομμένες
- 2 κλωνάρια θυμάρι
- 1/2 λεμόνι χυμό
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών αραιωμένο με νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την λούτζα .
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώνουμε, τον ζωμό των λαχανικών, το θυμάρι και στο τέλος τον χυμό λεμονιού.
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε αμέσως.
Tip:
Αν δεν βρίσκουμε λούτζα, αντικαθιστούμε με απάκι, προσούτο (αλλά αφαιρούμε αλάτι), ή ένα λουκάνικο της αρεσκείας μας.