Searching...
Δευτέρα 19 Μαΐου 2014
Δευτέρα, Μαΐου 19, 2014

Αρνάκι με γλυκόξινη σάλτσα ροδιού


ΥΛΙΚΑ: 

  • 2 κιλά αρνί ψαχνό
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 4 ξερά κρεμμύδια
  • 4 καρότα
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό ροδιού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Πλένουμε και κόβουμε το αρνί σε μικρές μερίδες, τις οποίες αλευρώνουμε ελαφρά. 
  • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Έπειτα καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα κόβουμε σε φέτες. 
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα. 
  • Προσθέτουμε το κρέας, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί. 
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το κύμινο και λίγο νερό (το ελέγχουμε συνέχεια κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος) και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 1 ½ με 2 ώρες. 
  • 10 λεπτά πριν ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα (όταν το κρέας δείχνει ότι γίνεται, αλλά κρατά ακόμα) ρίχνουμε το χυμό ροδιού και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. 

Πηγή: minervahorio.gr
 
Back to top!