Υλικά
- 8 φέτες μπέικον
- 115γρ. τριμμένο πεκορίνο (ή γραβιέρα αμφιλοχίας)
- 2κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
- 4 αβγά, χτυπημένα
- 1/4 κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1κ.γ. αλάτι
- 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κούπα γάλα
Εκτέλεση
- Βάλτε το μπέικον σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και τσιγαρίστε το σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό στις άκρες. Στραγγίξτε το, κόψτε το σε κομμάτια και αφήστε το στην άκρη.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C και λαδώστε ελαφρά ένα πυρέξ.
- Καλύψτε τον πάτο του πυρέξ με το τυρί και το μπέικον. Αναμείξτε τα αβγά, το βούτυρο, το κρεμμύδι, το αλάτι, το αλεύρι και το γάλα καλά μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα και ρίξτε το μέσα στο πυρέξ.
- Ψήστε το κις για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Σερβίρετέ το ζεστό ή και κρύο.
Πηγή: queen.gr