Υλικά
- 1κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλα φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκίτσες
- 50γρ. φρέσκα, ολόκληρα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 2 κονσέρβες κρέμα μανιταρόσουπας
- 1 πρέζα αλάτι και 1 πιπέρι
- 1 πακέτο έτοιμη ζύμη σφολιάτας
- Φρέσκο γάλα, πλήρες
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέστε τα στήθη κοτόπουλου και τηγανίστε τα ελαφρά για 2 λεπτά. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και σοτάρετέ τα για 3 λεπτά. Έπειτα ρίξτε στο μείγμα τις 2 κονσέρβες με κρέμα μανιταρόσουπας και αφήστε τα να πάρουν μια βράση όλα μαζί. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
- Ρίξτε το μείγμα μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και καλύψτε το με τη ζύμη σφολιάτας, ανοίγοντας μια τρύπα στη μέση ώστε να μπορεί να διαφεύγει η υγρασία κατά το ψήσιμο. Τέλος περιχύστε την πίτα με ένα ποτήρι γάλα.
- Ψήστε την πίτα για 40 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Αφήστε την λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.
Tip: Μπορείτε να τη σερβίρετε με τον κλασικό αγγλικό τρόπο, δηλαδή με πουρέ πατάτας και ψητά λαχανικά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια μικρή κονσέρβα καλαμπόκι στο μείγμα, για έξτρα νοστιμιά.
Πηγή: queen.gr