Searching...
Τετάρτη 14 Μαΐου 2014
Τετάρτη, Μαΐου 14, 2014

Σουφλέ με μακαρόνια και τυριά


 

Υλικά

  • 500γρ. μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο
  • 200γρ. ζαμπόν βραστό, ψιλοκομμένο
  • 200γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 200γρ. κασέρι τριμμένο
  • 200γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 4 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζετε τα μακαρόνια, τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα τυριά
  • Βουτυρώνετε ένα πυρέξ και απλώνετε το 1/3 των μακαρονιών κυκλικά. Πασπαλίζετε με το 1/3 του μείγματος των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα 2/3 των μακαρονιών, των τυριών και του ζαμπόν (1 κάθε φορά), πάντα κυκλικά.
  • Χτυπάτε το γιαούρτι σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψει και προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας τα καλά. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα και περιχύνετε τα μακαρόνια.
  • Βάζετε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C και ψήνετε για 20 λεπτά. Αφήνετε την τούρτα να κρυώσει ελαφρά και σερβίρετε.

Πηγή: queen.gr
 
Back to top!