Υλικά
- 500γρ. μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο
- 200γρ. ζαμπόν βραστό, ψιλοκομμένο
- 200γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
- 200γρ. κασέρι τριμμένο
- 200γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 4 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τα μακαρόνια, τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα τυριά
- Βουτυρώνετε ένα πυρέξ και απλώνετε το 1/3 των μακαρονιών κυκλικά. Πασπαλίζετε με το 1/3 του μείγματος των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα 2/3 των μακαρονιών, των τυριών και του ζαμπόν (1 κάθε φορά), πάντα κυκλικά.
- Χτυπάτε το γιαούρτι σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψει και προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας τα καλά. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα και περιχύνετε τα μακαρόνια.
- Βάζετε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C και ψήνετε για 20 λεπτά. Αφήνετε την τούρτα να κρυώσει ελαφρά και σερβίρετε.
Πηγή: queen.gr