Searching...
Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014
Τρίτη, Ιουλίου 08, 2014

Κορμός λουκουμένιος με 2 σοκολάτες και 2 μπισκότα


ΥΛΙΚΑ:

  • 300γρ. σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 300γρ. σοκολάτα λευκή, καλής ποιότητας, ψιλοκομμένη
  • 250γρ. μαργαρίνη, σε μικρά κυβάκια
  • 120γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ, χοντροσπασμένα
  • 120γρ. μπισκότα σοκολάτας, χοντροσπασμένα
  • 1 φλιτζάνι λουκούμια τριαντάφυλλο, σε μικρά κυβάκια
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ετοιμάζετε τα μείγματα: 

  • Λιώνετε τις σοκολάτες, τη κάθε μια ξεχωριστά, σε ανοξείδωτα μπολ, που έχετε στερεώσει πάνω σε κατσαρόλες στις οποίες σιγοβράζει λίγο νερό (μπεν μαρί). 
  • Αποσύρετε τα κατσαρολάκια από τη φωτιά και όσο η σοκολάτα είναι ακόμη πολύ ζεστή, προσθέτετε τη μαργαρίνη. Στη μαύρη σοκολάτα 150γρ. και στη λευκή σοκολάτα 100γρ. Ανακατεύετε με μια μαρίζ, ξεχωριστά τα μείγματα, ώσπου να αποκτήσετε ένα λείο, σχεδόν βελούδινο μείγμα. Στο μείγμα με τη μαύρη σοκολάτα προσθέτετε τα σπασμένα μπισκότα τύπου πτί μπερ και τη μισή ποσότητα από τα λουκούμια. Τα υπόλοιπα υλικά τα προσθέτετε στο μείγμα της λιωμένης λευκής σοκολάτας. Ανακατεύετε καλά το κάθε ένα μείγμα ξεχωριστά και τα αφήνετε κατά μέρος για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να κρυώσουν και να σφίξουν ελαφρώς. 

Φτιάχνετε τον κορμό

  • Απλώνετε στο πάγκο εργασίας ένα μεγάλο κομμάτι διάφανης μεμβράνης. Στο κέντρο της αδειάζετε το μείγμα της μαύρης σοκολάτας και το απλώνετε με μια σπάτουλα ή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, ώστε να ετοιμάσετε ένα ορθογώνιο στρώμα με διαστάσεις περίπου 17x25 εκ. 
  • Πάνω από αυτή τη στρώση απλώνετε με τον ίδιο τρόπο το μίγμα της λευκής σοκολάτας, φροντίζοντας να μην ανακατέψετε τα δυο μίγματα. Τυλίγετε τις δυο στρώσεις σε ρολό, ανασηκώνοντας τη μεμβράνη. Σφίγγετε και στρίβετε τις άκρες της μεμβράνης, σαν καραμέλα, και τυλίγετε σφιχτά όλο τον κορμό με αλουμινόχαρτο. Βάζετε τον κορμό στην κατάψυξη για 1 ώρα, ώστε να σφίξει και στη συνέχεια τον μεταφέρετε στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες. 
  • Για να σερβίρετε, ξετυλίγετε προσεκτικά τον κορμό, κόβετε σε φέτες και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη. Τυλίγετε ξανά τον υπόλοιπο κορμό και τον ξαναβάζετε στο ψυγείο, όπου διατηρείται έως και 4 μέρες. 
Πηγή: olivemagazine.gr
 
Back to top!