Searching...
Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Σαλάτα με φρέσκα λαχανικά και πέννες


ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 500γρ. ντοματίνια
  • 200γρ. πιπεριές 3 χρώματα
  • 1 σαλάτα πράσινη
  • ½ ραντίσιο
  • ½ λόλο ρόσο
  • 150 γρ. βρασμένο καλαμπόκι
  • 300γρ. πένες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 5γρ. αλάτι
  • 5γρ. πιπέρι άσπρο
  • 10 φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο
  • 10 φυλλαράκια βασιλικό φρέσκο
  • Χυμό από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Βράζω τις πέννες σε καλά αλατισμένο νερό  μέχρι να γίνουν aldente (για 7 λεπτά). Τις σουρώνω σε σουρωτήρι και τις κρυώνω με άφθονο τρεχούμενο νερό. Μόλις κρυώσουν καλά τις λαδώνω  και τις ανακατεύω με τα πολύ καλά  ολόκληρα πλυμένα φύλλα από τον βασιλικό και τον δυόσμο.
  • Τα σκεπάζω μ,ε μια μεμβράνη και τα τοποθετώ στο ψυγείο να κρυώσουν καλά. Παράλληλα πλένω πολύ καλά όλα τα λαχανικά, τα στεγνώνω και τα ψιλοκόβω. Σε μια λεκάνη προσθέτω τα λαχανικά μου, το καλαμπόκι, το ελαιόλαδο, χυμό από 1 λεμόνι και αλατοπιπερώνω.
  • Προσθέτω τις πένες μέσα στα λαχανικά μου, ανακατεύω και ξανατοποθετώ την σαλάτα μου σκεπασμένη με μια μεμβράνη να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο και πλέον είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Tip: Μια εναλλακτική λύση της σαλάτας αυτής είναι να ψήσουμε στο γκριλ τις τρίχρωμες πιπεριές και μην σας ξαφνιάσει... και το ραντίτσιο.

Πηγή: eirinika.gr
 
Back to top!