Searching...
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015
Δευτέρα, Ιουνίου 15, 2015

Ψωμί με κατσικίσιο τυρί, φρέσκο κρεμμυδάκι και θυμάρι


ΥΛΙΚΑ για ένα καρβέλι ψωμί:

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο θυμάρι
  • 6 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 300-350 ml ξινόγαλα
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230°C . Κοσκινίζετε τα αλεύρια, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα. Προσθέτετε το θυμάρι και τα κρεμμυδάκια στο αλεύρι. Σταδιακά ρίχνετε το ξινόγαλα και ανακατεύετετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μπορεί να μην χρειαστείτε όλο το ξινόγαλα.
  • Τρίβετε το κατσικίσιο τυρί, το προσθέτετε στο μείγμα και ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή χωρίς όμως να κολλάει. Σχηματίζετε ένα στρόγγυλο καρβέλι πάχους 2,5 εκατοστών, χαράζετε έναν βαθύ σταυρό στην επιφάνειά του και το τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
  • Ψήνετε για 15' και στη συνέχεια μειώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C . Αφήνετε το ψωμί να ψηθεί για 15' -20 'ακόμη. Το ψωμί θα πρέπει να ακούγεται κούφιο όταν το χτυπάτε στη βάση του. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.


icookgreek.com
 
Back to top!