Searching...
Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015
Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2015

Πίτσα με βατόμουρα και κρέμα τυρί


Μία γλυκιά και εύκολη πίτσα. Δεν φτιάχνουμε ζύμη, χρησιμοποιούμε πιτούλες. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια ζύμη θέλετε αρκεί να παραπέμπει σε πίτσα. Τα βατόμουρα έχουν τέλεια γεύση και σε συνδυασμό με την κρέμα τυριού αυτή η γλυκιά πίτσα απογειώνεται. Για μένα αυτό είναι το ιδανικό πρωινό, εντάξει περιέχει ζάχαρη αλλά γιατί να μην απολαμβάνουμε που και που ένα γλυκό πρωινό για να ξεκινάει και ανάλογα η μέρα μας;

Πίτσα με βατόμουρα και κρέμα τυρί. Εύκολη και απολαυστική…

ΥΛΙΚΑ:

  • 1/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 κουταλάκια του γλυκού καλαμποκάλευρο
  • λίγο αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 2 φλιτζάνια φρέσκα μούρα, όπως σμέουρα ή βατόμουρα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 115γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά, μαλακό
  • 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
  • 2 αραβικές πίτες
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • ζάχαρη άχνη (προαιρετικό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε ένα μεσαίο τηγάνι ανακατεύουμε 1/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη, καλαμποκάλευρο και αλάτι. Ανακατεύουμε μέσα και το νερό. Ανακατεύουμε μέσα 1/2 φλιτζάνι από τα μούρα. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πήξει. Το βγάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε επιπλέον 1 φλιτζάνι μούρα και 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ανακατεύουμε απαλά μέσα το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και την μαρμελάδα πορτοκάλι. Χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή έως μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε μαζί 2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη και το κάρδαμο.
  • Ψήνουμε τις πίτες. Απλώνουμε στις πίτες 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης-κάρδαμου. Απλώνουμε το μείγμα με τυρί κρέμα από πάνω. Απλώνουμε το μείγμα με τα μούρα από πάνω. Τέλος, απλώνουμε το 1/2 φλιτζάνι μούρων που έχουν μείνει. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


marymarycook.gr
 
Back to top!