ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ. ψαχνό χοιρινό*, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 2 σκ. σκόρδο, λειωμένες
- 1 κ.σ. σκόνη κάρρυ (mild), ή το ειδικό μείγμα για pinchitos
- 1 κ.γ. πιμεντόν (καπνιστή πάπρικα)
- 1/2 κ.γ. κόλιαντρο, σπασμένο
- 1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- οδοντογλυφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το λυωμένο σκόρδο με όλα τα υπόλοιπα υλικά, να αναμειχθούν καλά.
- Περνάμε ανά δυο μπουκιές κρέατος σε μια οδοντογλυφίδα και τις τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος.
- Τα αλείφουμε καλά με το μείγμα της μαρινάδας και τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο, τουλάχιστο 2 ώρες.
- Τα βγάζουμε έγκαιρα από το ψυγείο, να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, περίπου 3' από κάθε πλευρά, ή στα κάρβουνα.
Tip: Γίνονται και με αρνίσιο κρέας