Searching...
Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Πικάντικες χοιρινές μπουκιές (Pinchitos Morunos)


ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ. ψαχνό χοιρινό*, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 σκ. σκόρδο, λειωμένες
  • 1 κ.σ. σκόνη κάρρυ (mild), ή το ειδικό μείγμα για pinchitos
  • 1 κ.γ. πιμεντόν (καπνιστή πάπρικα)
  • 1/2 κ.γ. κόλιαντρο, σπασμένο
  • 1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • οδοντογλυφίδες 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το λυωμένο σκόρδο με όλα τα υπόλοιπα υλικά, να αναμειχθούν καλά. 
  • Περνάμε ανά δυο μπουκιές κρέατος σε μια οδοντογλυφίδα και τις τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος. 
  • Τα αλείφουμε καλά με το μείγμα της μαρινάδας και τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο, τουλάχιστο 2 ώρες. 
  • Τα βγάζουμε έγκαιρα από το ψυγείο, να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, περίπου 3' από κάθε πλευρά, ή στα κάρβουνα.

Tip: Γίνονται και με αρνίσιο κρέας 
 
Back to top!