Searching...
Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Ψάρι "μπιάνκο" (κερκυραίικη συνταγή)


ΥΛΙΚΑ:

  • 1-1.200 κ. ψάρια (κέφαλοι, λαβράκια ή άλλα λιπαρά ψάρια) 
  • 1 κιλό πατάτες
  • 8 σκ. σκόρδο, κομμένες στα 4
  • 1/2 φλιτζ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 λεμόνια
  • 1 κ.κ. ρίγανη
  • 1 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Τα αλατίζουμε και τα ραντίζουμε με λίγο λεμόνι. 
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες (περ. 1/2 εκ.). 
  • Τις απλώνουμε σε πλατιά κατσαρόλα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μερικές κουταλιές λάδι και 1 φλιτζ. τσαγιού νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν για 5 λεπτά. 
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε πάνω από τις πατάτες τα ψάρια. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, το σκόρδο και τη ρίγανη και τα σκεπάζουμε με νερό. 
  • Τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, να σιγοβράσουν 15-20 λεπτά. 
  • Λίγο πριν τα βγάλουμε, ρίχνουμε το χυμό ενός μεγάλου λεμονιού. Τα βγάζουμε προσεκτικά από την κατσαρόλα. 
  • Τακτοποιούμε τις πατάτες σε βαθιά πιατέλα και βάζουμε τα ψάρια από πάνω.
  • Σουρώνουμε το ζουμί τους και τα περιχύνουμε με αυτό. Γαρνίρουμε με το μαϊντανό. 
Πηγή: athinorama.gr
 
Back to top!