Searching...
Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014
Κυριακή, Αυγούστου 17, 2014

Κοτόπουλο με σως βασιλικού


ΥΛΙΚΑ:

  • στήθη κοτόπουλου - 4
  • γάλα - 1/2 κούπα
  • γαλέτα ή φρυγανιά περασμένη στο μούλτι - 1/2 κούπα
  • βούτυρο - 3 κ.σ.
  • σκελίδες σκόρδο - 1, λιωμένη
  • κρέμα γάλακτος - 1 κούπα
  • κύβος κοτόπουλου - 1
  • παρμεζάνα τριμμένη - 1/2 κούπα
  • φρέσκος βασιλικός - 1/3 της κούπας, ψιλοκομμένος
  • πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Βάζουμε σε δύο διαφορετικά πιάτα το γάλα και τη γαλέτα.
  • Κόβουμε το κάθε στήθος κοτόπουλου στα δύο, δηλαδή κατά μήκος σε λεπτά φιλέτα.
  • Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει καλά ρίχνουμε το βούτυρο.
  • Παίρνουμε το κάθε φιλέτο κοτόπουλου και το βουτάμε πρώτα στο γάλα, ύστερα στη γαλέτα και στη συνέχεια το αφήνουμε στο τηγάνι.
  • Ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές για 10 περίπου λεπτά, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε κατά μέρος.
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το σκόρδο και το αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα αφού έχουμε κατεβάσει σε μέτρια φωτιά.
  • Συνεχίζουμε με την κρέμα γάλακτος, 1/2 κούπα νερό και τον κύβο κοτόπουλου και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  • Στο τέλος ρίχνουμε την παρμεζάνα, τον βασιλικό και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Όταν διαλυθεί η παρμεζάνα αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε τη σάλτσα μας στο κοτόπουλο και σερβρίρουμε.

Πηγή: syntagesmas.gr
 
Back to top!