ΥΛΙΚΑ:
- στήθη κοτόπουλου - 4
- γάλα - 1/2 κούπα
- γαλέτα ή φρυγανιά περασμένη στο μούλτι - 1/2 κούπα
- βούτυρο - 3 κ.σ.
- σκελίδες σκόρδο - 1, λιωμένη
- κρέμα γάλακτος - 1 κούπα
- κύβος κοτόπουλου - 1
- παρμεζάνα τριμμένη - 1/2 κούπα
- φρέσκος βασιλικός - 1/3 της κούπας, ψιλοκομμένος
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βάζουμε σε δύο διαφορετικά πιάτα το γάλα και τη γαλέτα.
- Κόβουμε το κάθε στήθος κοτόπουλου στα δύο, δηλαδή κατά μήκος σε λεπτά φιλέτα.
- Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει καλά ρίχνουμε το βούτυρο.
- Παίρνουμε το κάθε φιλέτο κοτόπουλου και το βουτάμε πρώτα στο γάλα, ύστερα στη γαλέτα και στη συνέχεια το αφήνουμε στο τηγάνι.
- Ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές για 10 περίπου λεπτά, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε κατά μέρος.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το σκόρδο και το αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα αφού έχουμε κατεβάσει σε μέτρια φωτιά.
- Συνεχίζουμε με την κρέμα γάλακτος, 1/2 κούπα νερό και τον κύβο κοτόπουλου και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Στο τέλος ρίχνουμε την παρμεζάνα, τον βασιλικό και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Όταν διαλυθεί η παρμεζάνα αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε τη σάλτσα μας στο κοτόπουλο και σερβρίρουμε.
Πηγή: syntagesmas.gr