ΥΛΙΚΑ για 2-4 άτομα:
- 4 μικρές μελιτζάνες
- 200 γραμμάρια μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 4 κουταλίες της σούπας καβουρδισμένα φιστίκια
- 4 κουταλάκια του γλυκού ξίδι από ρύζι
- 4 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά της σούπας ανατολίτικο σησαμέλαιο
- ½ κουταλάκι του γλυκού πάστα τσίλι με σόγια
- 2 κουταλάκια του γλυκού κρασί
- λευκό ξίδι
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κολίανδρο
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Κόβουμε τις μελιτζάνες στα τέσσερα κατά μήκος.
- Στη συνέχεια τις κόβουμε σε φέτες πάχους 5 εκατοστών περίπου.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο.
- Αλείφουμε τις φέτες μελιτζάνας με ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν στο γκριλ.
- Στα 10 λεπτά τις γυρνάμε για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
- Βάζουμε τα φιστίκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.Για να φτιάξουμε τη σάλτσα φιστίκι ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολ τα πολτοποιημένα φιστίκια, 2 κουταλάκια του γλυκού κρασί, 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο, 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη,½ κουταλάκι του γλυκού πάστα τσίλι και ανακατεύουμε καλά.
- Αν κρίνουμε ότι χρειάζεται,προσθέτουμε πιπέρι ή επιπλέον ξίδι.
- Αντί για πολτοποιημένα φιστίκια, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε 4 κουταλάκια του γλυκού φυστικοβούτυρο.
- Εναλλακτικά,αντί για την πάστα τσίλι, μπορούμε να βάλουμε στη σάλτσα ταμπάσκο.
- Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Συναρμολογούμε τις φέτες μελιτζάνες εναλλάξ με τις φέτες μοτσαρέλας τη μια πάνω στην άλλη.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα το μισό κολίανδρο και ανακατεύουμε ξανά ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα και ρίχνουμε από πάνω τον υπόλοιπο κολίανδρο.
Πηγή: sidagi.gr