Searching...
Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Μιλφέιγ με μοτσαρέλα και μελιτζάνες


ΥΛΙΚΑ για 2-4 άτομα:
  • 4 μικρές μελιτζάνες
  • 200 γραμμάρια μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 4 κουταλίες της σούπας καβουρδισμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ξίδι από ρύζι
  • 4 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας ανατολίτικο σησαμέλαιο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάστα τσίλι με σόγια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κρασί
  • λευκό ξίδι
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κολίανδρο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες στα τέσσερα κατά μήκος.
  • Στη συνέχεια τις κόβουμε σε φέτες πάχους 5 εκατοστών περίπου.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο.
  • Αλείφουμε τις φέτες μελιτζάνας με ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν στο γκριλ.
  • Στα 10 λεπτά τις γυρνάμε για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
  • Βάζουμε τα φιστίκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.Για να φτιάξουμε τη σάλτσα φιστίκι ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολ τα πολτοποιημένα φιστίκια, 2 κουταλάκια του γλυκού κρασί, 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο, 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη,½ κουταλάκι του γλυκού πάστα τσίλι και ανακατεύουμε καλά.
  • Αν κρίνουμε ότι χρειάζεται,προσθέτουμε πιπέρι ή επιπλέον ξίδι.
  • Αντί για πολτοποιημένα φιστίκια, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε 4 κουταλάκια του γλυκού φυστικοβούτυρο.
  • Εναλλακτικά,αντί για την πάστα τσίλι, μπορούμε να βάλουμε στη σάλτσα ταμπάσκο.
  • Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Συναρμολογούμε τις φέτες μελιτζάνες εναλλάξ με τις φέτες μοτσαρέλας τη μια πάνω στην άλλη.
  • Προσθέτουμε στη σάλτσα το μισό κολίανδρο και ανακατεύουμε ξανά ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα και ρίχνουμε από πάνω τον υπόλοιπο κολίανδρο.
Πηγή: sidagi.gr
 
Back to top!