Searching...
Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014
Τετάρτη, Νοεμβρίου 05, 2014

Pancakes με tonka beans, σιρόπι χουρμά και σαντιγί


ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα: 

  • 200 γρ φρέσκο γάλα
  • 1κ.γ tonka beans σκόνη
  • 2 μέτρια αυγά
  • 3 κ.σ μέλι
  • ½ κ.γ αλάτι
  • 250 γρμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 5 κ.σ ηλιέλαιο για το λάδωμα του τηγανιού
  • 100 γρμ σιρόπι χουρμά
  • 100 γρμ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 100 γρμ καρυδόψυχα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί το γάλα, τα αυγά, το μέλι, το αλάτι το αλεύρι και την σκόνη των tonka beans μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ρευστή ζύμη.
  • Λαδώνουμε ένα ρηχό μεγάλο τηγάνι, και σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τα pancakes στο μέγεθος της αρεσκείας μας.
  • Σερβίρουμε ζεστά τα pancakes με την συνοδεία του σιροπιού και της σαντιγίς και των καρυδιών.
Πηγή: jenny.gr
 
Back to top!