ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα:
- 200 γρ φρέσκο γάλα
- 1κ.γ tonka beans σκόνη
- 2 μέτρια αυγά
- 3 κ.σ μέλι
- ½ κ.γ αλάτι
- 250 γρμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 5 κ.σ ηλιέλαιο για το λάδωμα του τηγανιού
- 100 γρμ σιρόπι χουρμά
- 100 γρμ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- 100 γρμ καρυδόψυχα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί το γάλα, τα αυγά, το μέλι, το αλάτι το αλεύρι και την σκόνη των tonka beans μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ρευστή ζύμη.
- Λαδώνουμε ένα ρηχό μεγάλο τηγάνι, και σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τα pancakes στο μέγεθος της αρεσκείας μας.
- Σερβίρουμε ζεστά τα pancakes με την συνοδεία του σιροπιού και της σαντιγίς και των καρυδιών.
Πηγή: jenny.gr