Searching...
Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Kουραμπιέδες με καρύδα


Άρωμα και γεύση από εξωτική καρύδα στο χριστουγεννιάτικο κουραμπιέ... Λίγη φαντασία χρειάζεται και θα βρεις εναλλακτικές συνταγές για τα παραδοσιακά γλυκα των Χριστουγέννων που θα κάνουν τη διαφορά! Τι θα έλεγες λοιπόν για ινδική καρύδα αντί για ζάχαρη και νερό καρύδας στη θέση του ροδόνερου; 

Θερμίδες 100

ΥΛΙΚΑ: 
  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι φυτίνη ή φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 ½ φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και κομμένα
  • 1 φλιτζάνι νερό καρύδας
  • 1/2 φίτζάνι τριμμένη καρύδα
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
  • Ρίχνουμε στο δοχείο του μπλέντερ το λάδι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το κονιάκ, τις βανίλιες, το αμύγδαλο και το αλεύρι
  • Χτυπάμε καλά τα υλικά για να γίνει ένα ομοιογενές υλικό και στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά να ηρεμήσει
  • Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μικρά μπαλάκια, τους τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στους 180oC
  • Αφού ψηθούν τους απλώνουμε σε μια πιατέλα ή ταψάκι και τους ραντίζουμε ζεστούς με το νερό καρύδας. Θα σε βοηθήσει να βάλεις το νερό σε ένα πιστολάκι ψεκασμού νερού
  • Αφού τραβήξουν λίγο, κυλάμε τα κουραμπιεδάκια στην τριμμένη καρύδα

Πηγή: tlife.gr
 
Back to top!