Searching...
Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015
Τετάρτη, Ιουνίου 10, 2015

Μοσχάρι “τας κεμπάπ”


Μοσχάρι “τας κεμπάπ”. Μία εύκολη και απλή συνταγή για ένα πεντανόστιμο μοσχαράκι. Συνοδεύστε το με ένα ωραίο πιλάφι και απολαύστε το.

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο [νουά, κιλότο ή ελιά] κομμένο σε κομματάκια
  • 2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
  • 3 καρότα σε κύβους
  • 1 ντοματοχυμό ή 5-6 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κοφτή κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Aλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1′-2′. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρέας και τα καρότα και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και να θωρακιστούν τα υγρά του κρέατος, δηλαδή ώσπου να πάρει χρώμα.
  • Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, προσθέτουμε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι, τις ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε νερό να σκεπάσει το κρέας και το αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει και δέσει η σάλτσα του. [Προαιρετικά προσθέτουμε 2 κ.σ. αλεύρι διαλυμένο σε νερό για να πήξει καλύτερα η σάλτσα]. Σερβίρουμε με ρυζάκι.


sintayes.gr
 
Back to top!