Searching...
Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Pavlova (Αυστραλία)



ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα:
  • 4 ασπράδια αυγού
  • 225 γρμ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι υγρή βανίλια 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Χτυπάμε τα ασπράδια μέσα σε μεταλλικό σκεύος, έως ότου πήξει η μαρέγκα. Προσθέτουμε μια-μια κουταλιά τη ζάχαρη, έως ότου «γυαλίσει» η μαρέγκα και σταθεί σε «κορυφές».
  • Προσθέτουμε την υγρή βανίλια, τοποθετούμε το μίγμα στο ταψάκι διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180) για 30 λεπτά.Όταν κρυώσει η μαρέγκα, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είναι κρουστή στην επιφάνεια και μαλακή στη μέση.
  • Την ώρα του σερβιρίσματος γαρνίρουμε με σαντιγί και στολίζουμε με φρέσκα φρούτα σε χυμώδη κατάσταση (ακτινίδια, φράουλες, μπανάνες κλπ, κομμένα σε μικρά κομμάτια, λίγα λεπτά προτού παρουσιάσουμε στους καλεσμένους τα κρυστάλλινα μπολ με την «Πάβλοβα»).


athinorama.gr
 
Back to top!