Υλικά
Για την ζύμη
- Γάλα εβαπορέ 1 κουτί
- Ζάχαρη 2 γεμάτες κουταλιές σούπας
- Αλάτι 2 κόφτα κουταλάκια γλυκού
- Αυγά 3
- Ηλιέλαιο 1 1/2 ποτήρι νερού
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ όσο πάρει μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός
- Νερό 1 1/2 κουτί από το γάλα
Για την γέμιση
- Ζαμπόν 15-20 φέτες
- Τυρί για τόστ 15-20 (ένταμ ή γκούντα) φέτες
- Μανιτάρια 1 κονσέρβα τεμαχισμένα
- Μπέικον 10 φέτες ψιλοκομμένο
- Κρέμα γάλακτος 500 ml
- Παρμεζάνα τριμμένη 150 γρ
Οδηγίες
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τις κρέπες μας. Αδειάζουμε σε μια λεκανίτσα το γάλα, γεμίζουμε το κουτί του με το 1 1/2 νερό και το αδειάζουμε στην λεκάνη. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στην λεκάνη ενώ προσθέτουμε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι που το ρίχνουμε στο τέλος. Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας ωραίος χυλός.
Έχουμε ζεστάνει πάρα πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι για κρέπες και ψήνουμε λίγο λίγο (με την βοήθεια μιας μεγάλης κουτάλας) από τον χυλό που φτιάξαμε. Έτσι μία- μία κρέπα δημιουργεί το σχήμα της αλλά πάντα σε δυνατή φωτιά.Τις κρατάμε σε ένα πιάτο και ξεκινάμε να τις γεμίζουμε.Παίρνουμε μία- μία κρέπα βάζουμε μέσα από μιά φέτα τυρί, μιά φέτα ζαμπόν, λίγο μπέικον και λίγα μανιτάρια και την τυλίγουμε προσεχτικά σφιχτά.Το ίδιο κάνουμε και με τις υπόλοιπες και τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ την μία δίπλα στην άλλη. Μόλις τις τυλίξουμε όλες, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα για να γίνει κρούστα.
Τοποθετούμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει όμορφα από πάνω.
Πηγή: chefoulis.gr