
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό αλεύρι
- ½ φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 1½ ποτήρι περίπου χλιαρό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό.
- Ανακατεύουμε και λίγο λίγο ρίχνουμε το νερό μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μπάλα και να μην κολλάει στα χέρια.
- Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε μπολ να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα.
- Τότε την ξαναζυμώνουμε και παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμη στο χέρι μας και ανάμεσα στις παλάμες το ανοίγουμε σε πίτα (πίτα για σουβλάκι).
- Έχουμε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνουμε κάθε πίτα για 3΄-4΄από κάθε πλευρά. Μπορούμε να τις ψήσουμε και στη σχάρα.
Πηγή: nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.gr