Searching...
Τρίτη 13 Μαΐου 2014
Τρίτη, Μαΐου 13, 2014

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ (ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ)




ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό αλεύρι
  • ½ φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1½ ποτήρι περίπου χλιαρό νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό.
  • Ανακατεύουμε και λίγο λίγο ρίχνουμε το νερό μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μπάλα και να μην κολλάει στα χέρια. 
  • Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε μπολ να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα. 
  • Τότε την ξαναζυμώνουμε και παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμη στο χέρι μας και ανάμεσα στις παλάμες το ανοίγουμε σε πίτα (πίτα για σουβλάκι).
  • Έχουμε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνουμε κάθε πίτα για 3΄-4΄από κάθε πλευρά. Μπορούμε να τις ψήσουμε και στη σχάρα.

Πηγή: nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.gr
 
Back to top!