ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ. ταλιατέλες με αυγά
- 340 γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης ή λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 80 ml ( ½ φλιτζανιού ) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα μαζί με το πράσινο μέρος
- 100 ml κρασί λευκό ξηρό
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες (ζιλιέν)
- 100 ml νερό
- 140 γρ. αρακά βρασμένο
- 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 150 ml χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
- 1 γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
- 1 κ.σ. μαργαρίνη
- Αλάτι / πιπέρι
- 200 γρ. ποικιλία τριμμένων τυριών με γραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βράζετε και σουρώνετε τις ταλιατέλες.
- Ζεσταίνετε τη Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι και ζεματάτε τις ταλιατέλες.
- Σοτάρετε στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα λουκάνικα και όταν πάρουν λίγο χρώμα τα σβήνετε με το κρασί.
- Όταν το κρασί εξατμισθεί προσθέτετε την ντομάτα, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνετε την σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και προσθέτετε την πιπεριά και τον αρακά. Συνεχίζετε το βράσιμο για 5-6 λεπτά επί πλέον.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το γιαούρτι με τα τυριά.
- Κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά και με απαλές κινήσεις αναμειγνύεται το γιαούρτι με τα τυριά μέσα στην σάλτσα.
- Σερβίρετε τις ταλιατέλες και τις περιχύνετε με την σάλτσα.
Πηγή: minervahorio.gr