Searching...
Σάββατο, 17 Μαΐου 2014
Σάββατο, Μαΐου 17, 2014

Ταλιατέλες με γιαούρτι και τυριά


 ΥΛΙΚΑ: 

  • 500 γρ. ταλιατέλες με αυγά
  • 340 γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης ή λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 80 ml ( ½ φλιτζανιού ) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα μαζί με το πράσινο μέρος
  • 100 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες (ζιλιέν)
  • 100 ml νερό
  • 140 γρ. αρακά βρασμένο
  • 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 150 ml χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
  • 1 γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη  
  • Αλάτι / πιπέρι
  • 200 γρ. ποικιλία τριμμένων τυριών με γραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  • Βράζετε και σουρώνετε τις ταλιατέλες.
  • Ζεσταίνετε τη Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι και ζεματάτε τις ταλιατέλες.
  • Σοτάρετε στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα λουκάνικα και όταν πάρουν λίγο χρώμα τα σβήνετε με το κρασί.
  • Όταν το κρασί εξατμισθεί προσθέτετε την ντομάτα, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
  • Αφήνετε την σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και προσθέτετε την πιπεριά και τον αρακά. Συνεχίζετε το βράσιμο για 5-6 λεπτά επί πλέον.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το γιαούρτι με τα τυριά.
  • Κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά και με απαλές κινήσεις αναμειγνύεται το γιαούρτι με τα τυριά μέσα στην σάλτσα.
  • Σερβίρετε τις ταλιατέλες και τις περιχύνετε με την σάλτσα.
Πηγή: minervahorio.gr
 
Back to top!