Searching...
Πέμπτη 15 Μαΐου 2014
Πέμπτη, Μαΐου 15, 2014

Ριζότο με αρακά και τραγανό προσούτο


Για περισσότερη νοστιμιά προσθέστε στο νερό έναν κύβο ζωμού κρέατος ή λαχανικών.

Υλικά:

  • 300 γρ. ρύζι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 φλιτζάνια αρακά
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 100 γρ. προσούτο
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαδικασία:

  • Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το βάζετε στην κατσαρόλα με το βούτυρο. Το σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά και προσθέτετε το ρύζι. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά και σβήνετε με το κρασί. 
  • Προσθέτετε τον αρακά, τη μισή ποσότητα του δυόσμου, τον οποίο θα έχετε ψιλοκόψει και δύο φλιτζάνια νερό. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το ριζότο σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά του. 
  • Συμπληρώνετε άλλο ένα φλιτζάνι νερό και συνεχίζετε το βράσιμο για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλο το νερό. Ανακατεύετε το τυρί κρέμα με την παρμεζάνα και τον υπόλοιπο δυόσμο. 
  • Για να κάνετε τραγανό το προσούτο, στρώνετε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και απλώνετε τις φέτες του προσούτο. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5-7 λεπτά. 
  • Σερβίρετε το ριζότο και γαρνίρετε με το προσούτο.
Πηγή: briefingnews.gr
 
Back to top!