Searching...
Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015
Πέμπτη, Ιουνίου 11, 2015

Στήθος κοτόπουλο με πορτοκάλι και ελιές



ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες): 
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 700 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι κοσέρ
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 1 φλιτζάνι ελιές ολόκληρες ή κομμένες στη μέση, χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού 
  • μισό φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά ζεστάνετε το ελαιόλαδο. 
  • Πασπαλίστε στο κοτόπουλο το αλάτι και βουτήξτε το ελαφρά στο αλεύρι. Έπειτα βάλτε στο τηγάνι, περίπου για 2 λεπτά στην κάθε πλευρά (ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ανοιχτόχρωμη κρούστα). 
  • Όταν οι φέτες κοτόπουλου πάρουν χρώμα, τοποθετήστε τες σε ένα πιάτο. 
  • Προσθέστε στο τηγάνι το βούτυρο και το κρεμμύδι και αφήστε τα 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Προσθέστε τις ελιές, το χυμό πορτοκαλιού με το ξύσμα, το λευκό κρασί και το μάραθο. 
  • Στη συνέχεια βάλτε πάλι το κοτόπουλο στο τηγάνι και σιγοβράστε άλλα περίπου 5 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο και η σος να το καλύπτει. 
  • Τέλος, πασπαλίστε το υπόλοιπο αλάτι και το μαϊντανό και σερβίρετε.


mylamia.com
 
Back to top!