ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες):
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 700 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι κοσέρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ελιές ολόκληρες ή κομμένες στη μέση, χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- μισό φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 κουταλάκι του γλυκού μάραθο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά ζεστάνετε το ελαιόλαδο.
- Πασπαλίστε στο κοτόπουλο το αλάτι και βουτήξτε το ελαφρά στο αλεύρι. Έπειτα βάλτε στο τηγάνι, περίπου για 2 λεπτά στην κάθε πλευρά (ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ανοιχτόχρωμη κρούστα).
- Όταν οι φέτες κοτόπουλου πάρουν χρώμα, τοποθετήστε τες σε ένα πιάτο.
- Προσθέστε στο τηγάνι το βούτυρο και το κρεμμύδι και αφήστε τα 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τις ελιές, το χυμό πορτοκαλιού με το ξύσμα, το λευκό κρασί και το μάραθο.
- Στη συνέχεια βάλτε πάλι το κοτόπουλο στο τηγάνι και σιγοβράστε άλλα περίπου 5 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο και η σος να το καλύπτει.
- Τέλος, πασπαλίστε το υπόλοιπο αλάτι και το μαϊντανό και σερβίρετε.
mylamia.com