Searching...
Τρίτη 13 Μαΐου 2014
Τρίτη, Μαΐου 13, 2014

Σπιτική γρανίτα φράουλα



Υλικά:


  • 1 κιλό φράουλες (περίπου 4 κούπες)
  • 2 κούπες ζάχαρη ή ¾ κούπας ζαχαρίνη
  • 2 κούπες νερό
  • Χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, αφού πλύνετε καλά τις φράουλες και τις κόψουμε σε μικρά κομματάκια, τις περνάτε από το μπλέντερ για να πολτοποιηθούν.
  • Στη συνέχεια, βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα σιροπάκι. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  • Σε ένα μεταλλικό μπωλ ή δοχείο, βάζετε τον πολτό φράουλας που έχετε φτιάξει και το σιρόπι - αφού έχει κρυώσει - και τέλος προσθέτετε τον χυμό λεμονιού.
  • Τοποθετείτε το μείγμα στην κατάψυξη και όταν δείτε ότι παγώνει (περίπου 2 ώρες), το βγάζετε και το χτυπάτε με το μίξερ. Έπειτα το ξαναβάζετε στην κατάψυξη (για άλλες 2 ώρες) και επαναλαμβάνετε την διαδικασία με το μίξερ για να γίνει πιο αφράτο. 
  • Το αφήνετε για 1-2 ώρες ακόμα μέχρι να μπορέσετε να το σερβίρουμε.

Πηγή: mama365.gr
 
Back to top!