Searching...
Παρασκευή 16 Μαΐου 2014
Παρασκευή, Μαΐου 16, 2014

Μπισκότα αμυγδάλου γεμιστά με μαρμελάδα βερίκοκο

ΥΛΙΚΑ:
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 15 ml κονιάκ
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • 370 γρ. αλεύρι
  • Μαρμέλαδα βερίκοκο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

  • Βάζουμε για 10 λεπτά τα αμύγδαλα σε προθερμασμένο φούρνο. Αν θέλουμε τα βάζουμε με το φλούδι αλλιώς τα ασπρίζουμε. Τα περνάμε στο μπλέντερ αλλά προσέχουμε να μην γίνουν σκόνη.
  • Κατόπιν χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψει. Μετά, ρίχνουμε το ξύσμα, τον κρόκο, το κονιάκ, τα αμύγδαλα και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30' με 1 ώρα για να μπορούμε ύστερα να τη δουλέψουμε.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 5 χιλιοστών και την κόβουμε με φόρμα ένα ποτήρι διαμέτρου 6 εκ.
  • Τα βάζουμε σε ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αυγό και τα ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά. Μόλις κρυώσουν τα αλείφουμε με την μαρμελάδα και τα ενώνουμε ανά δυο.
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr
 
Back to top!