ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες:
- 350γρ. πάστα ( πένες, φαρφάλες, fusilli, rigattoni )
- 1 κονσέρβα τόνου σε νερό
- 250 gr φουντίτσες μπρόκολου
- 2 κ.σ. κάππαρη ξεπλυμένη και στεγνωμένη
- 1 βάζο πιπεριές Φλωρίνης ( χρησιμοποιούμε 4-5 πιπεριές ψιλοκομμένες )
- 140γρ. τοματάκια κομμένα στη μέση
- την καρδιά από ένα σέλερι ψιλοκομμένη ή 8-10 τρυφερά φύλλα σέλινου ψιλοκομμένα
- 75 ml ξίδι μπαλσάμικο
- 3κ.σ.ελαιόλαδο
- 1κ.σ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες
- 1 φακελάκι έτοιμη σαλάτα ρόκα
- 5-6 φύλλα φρέσκου βασιλικού ( για όσους προνοητικούς έχουν το γλαστράκι στην κουζίνα τους )
- Αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βράζουμε την πάστα σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα τελευταία 4 λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος βρασμού.
- Μόλις ετοιμαστεί, στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το λάδι, όλα τα υλικά εκτός από το βασιλικό και φρέσκο πιπέρι.
- Κουνάμε καλά ώστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά και σερβίρουμε ρίχνοντας επάνω τα φύλλα βασιλικού.
Πηγή: athensvoice.gr