Searching...
Σάββατο 17 Μαΐου 2014
Σάββατο, Μαΐου 17, 2014

Σαλάτα με μακαρόνια μπρόκολο και τόνο


ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες:

  • 350γρ. πάστα ( πένες, φαρφάλες, fusilli, rigattoni )
  • 1 κονσέρβα τόνου σε νερό 
  • 250 gr φουντίτσες μπρόκολου
  • 2 κ.σ. κάππαρη ξεπλυμένη και στεγνωμένη 
  • 1 βάζο πιπεριές Φλωρίνης ( χρησιμοποιούμε 4-5 πιπεριές ψιλοκομμένες ) 
  • 140γρ. τοματάκια κομμένα στη μέση
  • την καρδιά από ένα σέλερι ψιλοκομμένη ή 8-10 τρυφερά φύλλα σέλινου ψιλοκομμένα 
  • 75 ml ξίδι μπαλσάμικο
  • 3κ.σ.ελαιόλαδο
  • 1κ.σ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες 
  • 1 φακελάκι έτοιμη σαλάτα ρόκα
  • 5-6 φύλλα φρέσκου βασιλικού ( για όσους προνοητικούς έχουν το γλαστράκι στην κουζίνα τους ) 
  • Αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βράζουμε την πάστα σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  • Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα τελευταία 4 λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος βρασμού. 
  • Μόλις ετοιμαστεί, στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το λάδι, όλα τα υλικά εκτός από το βασιλικό και φρέσκο πιπέρι. 
  • Κουνάμε καλά ώστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά και σερβίρουμε ρίχνοντας επάνω τα φύλλα βασιλικού.
Πηγή: athensvoice.gr
 
Back to top!