Searching...
Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Michelada

Κοκτέιλ μπίρας από το Μεξικό

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 παγωμένη μεξικάνικη μπίρα 
  • ¼ φλιτζ. χυμό από λάιμ 
  • 1 φέτα λάιμ 
  • 1-2 σταγόνες tabasco 
  • 1-2 σταγόνες σόγια σος
  • 1 σταγόνα worcestershire σος
  • Αλάτι 
  • 1 ποτήρι μπίρας παγωμένο 
  • Παγάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ρίχνουμε το αλάτι σε ένα πιατάκι, υγραίνουμε το χείλος του ποτηριού με το λάιμ και στριφογυρίζουμε το ποτήρι ώστε να καλυφθεί περιμετρικά με αλάτι. 
  • Γεμίζουμε περίπου το μισό ποτήρι με πάγο, ρίχνουμε το χυμό λάιμ, προσθέτουμε τις σταγόνες από όλες τις σάλτσες ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και ρίχνουμε σιγά-σιγά την μπίρα. 
  • Στερεώνουμε τη φέτα από το λάιμ στο χείλος του ποτηριού και σερβίρουμε αμέσως.

Στο Μεξικό οι micheladas σε διάφορες παραλλαγές θεωρούνται ιδανικές για το hangover. Συνήθως, λέγοντας chela, οι Μεξικάνοι εννοούν μια «κρύα μπίρα».

Πηγή: athensvoice.gr
 
Back to top!