Searching...
Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Τορτίγιες με κιμά


ΥΛΙΚΑ:

  • Τορτίγιες 10 -15
  • Κιμάς μοσχαρίσιος 1/2 κιλό
  • Κιμάς χοιρινός 1/4
  • Κρεμμύδια 2 μεγάλα τριμμένα στον τρίφτη
  • Αλάτι- πιπέρι κατά βούληση
  • Πάπρικα 1 κουταλάκι γλυκού
  • Σκόρδο σε σκόνη 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Ντομάτες 2 κομμένες σε φέτες
  • Μαρούλι 10-15 φύλλα
  • Κόκκινη πιπεριά 1-2 κομμένη σε ροδέλες (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με ελαιόλαδο τα τριμμένα κρεμμύδια και τον κιμά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει.
  • Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά μας, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί  για 15-20 λεπτά. 
  • Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεκινάμε να γεμίζουμε τις τορτίγιες μας  με τον κιμά. 
  • Από πάνω βάζουμε φετούλες ντομάτας , από ένα φύλλο μαρουλιού κι εφόσον θέλουμε ροδέλες κόκκινης πιπεριάς. 
  • Τυλίγουμε σε ρολό την κάθε τορτίγια που φτιάχνουμε και απολαμβάνουμε.
Πηγή: chefoulis.gr
 
Back to top!