Searching...
Τετάρτη 14 Μαΐου 2014
Τετάρτη, Μαΐου 14, 2014

Μπισκότα με δάκρυα σοκολάτας


Υλικά

  • 1 και 1/4 του φλιτζανιού βούτυρο, μαλακωμένο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 του φλιτζανιού κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζάνια δάκρυα ημίγλυκης σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Με το μίξερ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το χτύπημα.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέστε σιγά σιγά το ξηρό σας μείγμα σε εκείνο του βουτύρου ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα νέο ομογενοποιημένο μείγμα. Προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατέψτε.
  • Σε ένα ταψί που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί μοιράστε το μείγμα σας σε μπισκότα (θα σας βγάλει αυτή η δόση περίπου 50 τεμάχια). Ψήστε τα μπισκότα σας για 8-9 λεπτά (προσέξτε να μην τα παραψήσετε.).
  • Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε.

Πηγή: queen.gr
 
Back to top!