ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό χοιρινό κρέας, σε κυβάκια
- 1 κιλό πράσα, σε χοντρά κομμάτια
- 500 γραμ. καρότα, σε λεπτές ροδέλες
- 60 γραμ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο
- ρίγανη
- 1 ντομάτα ώριμη, σε λεπτές φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ρίχνουμε τα πράσα σε νερό που κοχλάζει και τα αφήνουμε να πάρουν δυο τρεις βράσεις.
- Βράζουμε τα καρότα και τα στραγγίζουμε σε τρυπητό μαζί με τα πράσα.
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σιγοψηθεί και να ροδίσει.
- Ρίχνουμε τα πράσα, τα καρότα και τη ντομάτα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν βράσεις σε δυνατή φωτιά. Μόλις φύγουν τα υγρά, ρίχνουμε κόκκινο και μαύρο πιπέρι και ρίγανη.
- Σερβίρεται πάντα ζεστή.
Πηγή: newsbomb.gr