Searching...
Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Πρασοτηγανιά Μακεδονίας

 

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό χοιρινό κρέας, σε κυβάκια
  • 1 κιλό πράσα, σε χοντρά κομμάτια
  • 500 γραμ. καρότα, σε λεπτές ροδέλες
  • 60 γραμ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο
  • ρίγανη
  • 1 ντομάτα ώριμη, σε λεπτές φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Ρίχνουμε τα πράσα σε νερό που κοχλάζει και τα αφήνουμε να πάρουν δυο τρεις βράσεις.
  • Βράζουμε τα καρότα και τα στραγγίζουμε σε τρυπητό μαζί με τα πράσα.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σιγοψηθεί και να ροδίσει.
  • Ρίχνουμε τα πράσα, τα καρότα και τη ντομάτα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν βράσεις σε δυνατή φωτιά. Μόλις φύγουν τα υγρά, ρίχνουμε κόκκινο και μαύρο πιπέρι και ρίγανη.
  • Σερβίρεται πάντα ζεστή.
Πηγή: newsbomb.gr
 
Back to top!