Κοτόπουλο μαγειρεμένο με μπύρα για τις φορές που βιαζόμαστε και όχι μόνο.
Υλικά:
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1 κουτάκι μπύρα μεγάλο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
Παρασκευή:
- Πλένουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο.
- Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
- Το βάζουμε σε μια πλατιά κατσρόλα και το σκεπάζουμε με την μπύρα (μπορεί να μην πάρει όλο το κουτάκι).
- Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι και σιγοψήνουμε, περίπου 1,5 ώρα μέχρι να μείνει με το ζουμάκι του.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Το φαγητό αυτό δεν θέλει ούτε λάδι, ούτε βούτυρο, ούτε νερό. Η μπύρα παίρνει όλη την μυρωδιά του κοτόπουλου. Νομίζεις ότι είναι ψητό και τρώγεται άνετα και την επόμενη μέρα. Το σερβίρουμε με πατάτες ή ρύζι αλλά και με πουρέ.
Πηγή: sintagespareas.gr