Searching...
Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Εύκολο κοτόπουλο με μπύρα



Κοτόπουλο μαγειρεμένο με μπύρα για τις φορές που βιαζόμαστε και όχι μόνο.

Υλικά: 

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 κουτάκι μπύρα μεγάλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Παρασκευή: 
  • Πλένουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο.
  • Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
  • Το βάζουμε σε μια πλατιά κατσρόλα και το σκεπάζουμε με την μπύρα (μπορεί να μην πάρει όλο το κουτάκι).
  • Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι και σιγοψήνουμε, περίπου 1,5 ώρα μέχρι να μείνει με το ζουμάκι του.

Λίγα μυστικά ακόμα:
Το φαγητό αυτό δεν θέλει ούτε λάδι, ούτε βούτυρο, ούτε νερό. Η μπύρα παίρνει όλη την μυρωδιά του κοτόπουλου. Νομίζεις ότι είναι ψητό και τρώγεται άνετα και την επόμενη μέρα. Το σερβίρουμε με πατάτες ή ρύζι αλλά και με πουρέ.

Πηγή: sintagespareas.gr
 
Back to top!