Searching...
Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Μπακαλιάρος με χόρτα τσιγαριαστά και πατάτες


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
  • 1 κιλό άγρια χόρτα
  • ½ κιλό σπανάκι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2-3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 - 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Ξαρμυρίζουμε από το προηγούμενο βράδυ τον μπακαλιάρο, αλλάζοντας 2 – 3 φορές το νερό και τον κόβουμε σε κομμάτια.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα χόρτα και το σπανάκι.
  • Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.
  • Προσθέτουμε, λίγα – λίγα , τα χόρτα και το σπανάκι.
  • Έπειτα ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Δέκα λεπτά πριν να είναι έτοιμα προσθέτουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Μόλις το φαγητό μείνει με τη σάλτσα του είναι έτοιμο. Το αφήνουμε να κρυώσει 1 ώρα πριν το σερβίρουμε.
Πηγή: sydages.gr
 
Back to top!