ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
- 1 κιλό άγρια χόρτα
- ½ κιλό σπανάκι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2-3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 2 - 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ξαρμυρίζουμε από το προηγούμενο βράδυ τον μπακαλιάρο, αλλάζοντας 2 – 3 φορές το νερό και τον κόβουμε σε κομμάτια.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα χόρτα και το σπανάκι.
- Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε, λίγα – λίγα , τα χόρτα και το σπανάκι.
- Έπειτα ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Δέκα λεπτά πριν να είναι έτοιμα προσθέτουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Μόλις το φαγητό μείνει με τη σάλτσα του είναι έτοιμο. Το αφήνουμε να κρυώσει 1 ώρα πριν το σερβίρουμε.
Πηγή: sydages.gr