Searching...
Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Μπλανό


Παραδοσιακή Σαρακατσάνικη Λαχανόπιτα

ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ Καλαμποκάλευρο και 2 πλώχερα επιπλέον.
  • Χλιαρό νερό.
  • 500 γρ Φέτα τριμμένη.
  • 1 κιλό λάχανα (σπανάκι, λάπατα, σέσκουλα, τσουκνίδες κ.α).
  • Ελαιόλαδα ή Βούτυρο ( περίπου 200 γρ) .
  • 200 γρ γιαούρτι πρόβειο.
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προσθέτετε χλιαρό νερό στο καλαμποκάλευρο μέχρι να πάρετε μια ελαφρά σφιχτή ζύμη.
  • Την απλώνετε σε βουτυρωμένο ταψί και την στρώνετε ομοιόμορφα με τα χέρια σας.
  • Τρίβετε τα λάχανα, προσθέτετε τη φέτα, το ένα πλώχερο καλαμποκάλευρο, τα 150 γρ βούτυρο ή ελαιόλαδο και το αλάτι.
  • Τα ανακατεύετε καλά και τα στρώνετε πάνω από τη ζύμη.
  • Φτιάχνετε ένα χυλό από το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο, το γιαούρτι και λίγο νερό αν χρειαστεί.
  • Το απλώνετε πάνω από τα χόρτα, σκορπίζετε το υπόλοιπο βούτυρο ή λάδι στην επιφάνεια και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 50 με 60 λεπτά.
Πηγή: oikohouse.wordpress.com
 
Back to top!