Παραδοσιακή Σαρακατσάνικη Λαχανόπιτα
ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ Καλαμποκάλευρο και 2 πλώχερα επιπλέον.
- Χλιαρό νερό.
- 500 γρ Φέτα τριμμένη.
- 1 κιλό λάχανα (σπανάκι, λάπατα, σέσκουλα, τσουκνίδες κ.α).
- Ελαιόλαδα ή Βούτυρο ( περίπου 200 γρ) .
- 200 γρ γιαούρτι πρόβειο.
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προσθέτετε χλιαρό νερό στο καλαμποκάλευρο μέχρι να πάρετε μια ελαφρά σφιχτή ζύμη.
- Την απλώνετε σε βουτυρωμένο ταψί και την στρώνετε ομοιόμορφα με τα χέρια σας.
- Τρίβετε τα λάχανα, προσθέτετε τη φέτα, το ένα πλώχερο καλαμποκάλευρο, τα 150 γρ βούτυρο ή ελαιόλαδο και το αλάτι.
- Τα ανακατεύετε καλά και τα στρώνετε πάνω από τη ζύμη.
- Φτιάχνετε ένα χυλό από το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο, το γιαούρτι και λίγο νερό αν χρειαστεί.
- Το απλώνετε πάνω από τα χόρτα, σκορπίζετε το υπόλοιπο βούτυρο ή λάδι στην επιφάνεια και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 50 με 60 λεπτά.
Πηγή: oikohouse.wordpress.com