Searching...
Πέμπτη 15 Μαΐου 2014
Πέμπτη, Μαΐου 15, 2014

Τάρτα ροδάκινου


Υλικά

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο φρέσκο, κρύο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη-άχνη
  • 1/2 φλιτζ. τσ. νερό
  • 1/2 κ.κ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 700 γρ. ροδάκινα ή νεκταρίνια
  • 300 γρ. γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη-άχνη
  • 30 γρ. κορνφλάουερ
  • 2 αβγά και 2 κρόκοι
  • 1 λοβός βανίλιας
  • 3 κ.σ. λικέρ Αμαρέτο 

Παρασκευή

  • Καθαρίζουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε να μαριναριστούν με τη μισή ζάχαρη (100γρ.) και το λικέρ. 
  • Φτιάχνουμε τη ζύμη μπριζέ. 
  • Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και τρίβουμε με τα δάχτυλα, να σχηματιστούν ψίχουλα. Ρίχνουμε 2-3 κουτ. σούπας νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μέτρια, απαλή (προσθέτουμε νερό, αν χρειάζεται). Την πλάθουμε μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. 
  • Ανάβουμε το φούρνο στους 200°. 
  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτες 26 εκ., ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε ανάλογο μέγεθος και τη στρώνουμε στη φόρμα, ώστε να καλύψει και τα τοιχώματα και να περισσεύει λίγο. Ισιώνουμε το τελείωμα με μαχαιράκι. 
  • Τρυπάμε τη ζύμη σε πολλά σημεία, βάζουμε μέσα χαρτί με όσπρια (ή τα ειδικά βαρίδια) και την ψήνουμε άδεια για 15 λεπτά. 
  • Για να φτιάξουμε την κρέμα, βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί με τη βανίλια, σκισμένη κατά μήκος. Μόλις αρχίσει να βράζει, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορνφλάουερ, μέχρι να ασπρίσουν. 
  • Προσθέτουμε το γάλα και βάζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, για να πήξει. Δεν το αφήνουμε να βράσει. 
  • Ρίχνουμε την κρέμα στην τάρτα και απλώνουμε από πάνω τα ροδάκινα. 
  • Ψήνουμε το γλυκό στους 180° για 45 λεπτά.
Πηγή: athinorama.gr
 
Back to top!