Searching...
Πέμπτη 8 Μαΐου 2014
Πέμπτη, Μαΐου 08, 2014

Τάρτα με χαλούμι και προσούτο



Τάρτα με χαλούμι και προσούτο

Υλικά

Για 6-8 άτομα


  • 1 φύλλο ζύμης κουρού
  • 8 φέτες προσούτο
  • 200 γραμμάρια χαλούμι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 4 σύκα ξερά ψιλοκομμένα
  • 800 γραμμάρια κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της σούπας ξίδι λευκό
  • αλάτι
  • πιπέρι καυτερό

Εκτέλεση

  • Μια τάρτα με υπέροχη γεύση, με το κυπριακό τυρί, το χαλούμι και το εκλεκτής ποιότητας αλλαντικό, το ιταλικό προσούτο...μια τάρτα για πρωινό και όχι μόνο...
  • Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί και ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 30 εκατοστών.
  • Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι την ταρτιέρα.
  • Στρώνουμε το φύλλο προσεχτικά στη βάση και στα τοιχώματά της.
  • Τοποθετούμε πάνω στο φύλλο ρύζι για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 10-12 λεπτά.
  • Παράλληλα, φτιάχνουμε τη γέμιση: Bάζουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το βούτυρο και τη ζάχαρη, να ζεσταθούν.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σβήνουμε με το ξίδι.
  • Βγάζουμε την ψημένη ζύμη από το φούρνο και αφαιρούμε το ρύζι.
  • Στρώνουμε πάνω στη ζύμη τα σύκα, το φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι.
  • Απλώνουμε το μείγμα με τα κρεμμύδια, το βούτυρο, το λάδι και τη ζάχαρη στην ταρτιέρα.
  • Τέλος, προσθέτουμε το χαλούμι.
  • Ψήνουμε την τάρτα στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  • Βγάζουμε από το φούρνο,την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, για να μην είναι καυτή.
  • Γαρνίρουμε με το προσούτο και σερβίρουμε.
  • χρόνος προετοiμασίας: 20 λεπτά
  • χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 10 λεπτά
Πηγή: sidagi.gr
 
Back to top!