ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό ψάρια μικρά (γόπες, σαφρίδια, λιθρίνια, μπαρμπούνια, κουτσουμούρες κ.λ.π.)
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1/4 του ποτηριού ξίδι ή και λιγότερο αναλόγως με το πόσο αψύ είναι το ξίδι
- 2 μικρά φύλλα δάφνης
- 1 κλαράκι δεντρολίβανο
- 1-1 1/2 κουταλιά αλεύρι
- Λίγο αλάτι
- 2 ντομάτες κόκκινες τριμμένες και λειωμένες
- Λίγος πελτές
- 1/4 ποτηριού νερό
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Πιπέρι μαύρο τριμμένο ή καυτερό κοκκινοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Τηγανίζουμε τα ψάρια ως συνήθως. Τα βάζουμε στεγνά σε πιατέλα βαθιά.
- Σε καθαρό τηγάνι ρίχνουμε άλλο λάδι. Όταν κάψει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου ροδίσει.
- Προσθέτουμε το ξίδι, το νερό, το σκόρδο , την δάφνη, το δενδρολίβανο, τις τριμμένες τομάτες και το αλάτι.
- Σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε έως ότου πήξει η σάλτσα. Προς το τέλος ρίχνουμε το πιπέρι.
- Όταν πήξει την περιχύνουμε στα τηγανισμένα ψάρια.
Tips
- Συνήθως τρώγονται κρύα και διαρκούν αρκετές μέρες
- Ομοίως γίνεται και αλμυρός βακαλάος τηγανητός
- Aν θέλουμε σωτάρουμε στο λάδι και τα σκόρδα μαζί με το αλεύρι για να ροδίσουν.
Πηγή: newsbomb.gr