Searching...
Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Ψάρια σαβόρ (μαρινάτα)


ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό ψάρια μικρά (γόπες, σαφρίδια, λιθρίνια, μπαρμπούνια, κουτσουμούρες κ.λ.π.)
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1/4 του ποτηριού ξίδι ή και λιγότερο αναλόγως με το πόσο αψύ είναι το ξίδι
  • 2 μικρά φύλλα δάφνης
  • 1 κλαράκι δεντρολίβανο
  • 1-1 1/2 κουταλιά αλεύρι
  • Λίγο αλάτι
  • 2 ντομάτες κόκκινες τριμμένες και λειωμένες
  • Λίγος πελτές
  • 1/4 ποτηριού νερό
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι μαύρο τριμμένο ή καυτερό κοκκινοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Τηγανίζουμε τα ψάρια ως συνήθως. Τα βάζουμε στεγνά σε πιατέλα βαθιά. 
  • Σε καθαρό τηγάνι ρίχνουμε άλλο λάδι. Όταν κάψει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου ροδίσει.
  • Προσθέτουμε το ξίδι, το νερό, το σκόρδο , την δάφνη, το δενδρολίβανο, τις τριμμένες τομάτες και το αλάτι.
  • Σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε έως ότου πήξει η σάλτσα. Προς το τέλος ρίχνουμε το πιπέρι.
  • Όταν πήξει την περιχύνουμε στα τηγανισμένα ψάρια.

Tips

  • Συνήθως τρώγονται κρύα και διαρκούν αρκετές μέρες
  • Ομοίως γίνεται και αλμυρός βακαλάος τηγανητός
  • Aν θέλουμε σωτάρουμε στο λάδι και τα σκόρδα μαζί με το αλεύρι για να ροδίσουν.

Πηγή: newsbomb.gr
 
Back to top!