Searching...
Παρασκευή 16 Μαΐου 2014
Παρασκευή, Μαΐου 16, 2014

Ψαρονέφρι μαριναρισμένο σε πικάντικη σος

ΥΛΙΚΑ:

  • ¼ του φλιτζανιού σόγια σος
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 1 φρέσκια κόκκινη καυτερή πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 700γρ. χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε κομματάκια
  • 1 ματσάκι φρέσκα σπαράγγια
  • 2-4 κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 τσαμπί τοματάκια cherry
  • 2 κ.σ. lime
  • Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάλε τη σος σόγιας και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτύπησε να λιώσει η ζάχαρη. Πρόσθεσε το σκόρδο, το τζίντζερ, την καυτερή πιπεριά και το σησαμέλαιο.
  • Βάλε το χοιρινό σε κομμάτια σε σακούλα τροφίμων και πρόσθεσε τη μαρινάδα που έφτιαξες. Αφαίρεσε τον αέρα και ανακίνησε τη σακούλα να πάει παντού η μαρινάδα. Άφησε στο ψυγείο για δύο ώρες τουλάχιστον.
  • Στο μεταξύ βάλε τα σπαράγγια σε νερό να βράσουν με ελάχιστο αλάτι για 10 λεπτά. Σούρωσε και πέρασε κάτω από κρύο νερό να κρατήσουν το χρώμα τους.
  • Βάλε σε μπολ το lime και το μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε.
  • Βγάλε το κρέας από το ψυγείο και πέταξε τη μαρινάδα. Ψήσε στο γκριλ για 3' με 5' λεπτά από κάθε πλευρά να ψηθούν.
  • Σέρβιρε με τα σπαράγγια και τα ντοματάκια και περίχυσε με το lime με το μαϊντανό.
Μερίδα: 138 θερμίδες

Πηγή: tlife.gr
 
Back to top!