Υλικά:
- 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 275 γρ σοκολάτα γάλακτος
- 300 γρ σοκολάτα λευκή
- 550 γρ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
- Στρώνουμε με πλαστική μεμβράνη πυθμένα και τοιχώματα μια στενόμακρη φόρμα για κέικ.
- Χωρίζουμε την κρέμα γάλακτος σε 3 μέρη: 200γρ+ 200γρ.+ 150γρ.
- Μοιράζουμε το κάθε είδος σοκολάτας ψιλοκομμένο σε διαφορετικό μπολ.
- Μοιράζουμε σε 3 διαφορετικά κατσαρολάκια τις αντίστοιχες δοσολογίες κρέμας γάλακτος.
- Ζεσταίνουμε τα 200γρ. κρέμας γάλακτος και το ρίχνουμε καυτό πάνω στη σοκολάτα κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα που την έχουμε καλύψει με πλαστική μεμβράνη.
- Βάζουμε στη κατάψυξη μόλις κρυώσει λίγο. Αφήνουμε να παγώσει για 20 λεπτά. Ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 200γρ. κρέμας και το ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
- Μόλις κρυώσει το ρίχνουμε πάνω από την πρώτη στρώση που έχει παγώσει της κουβερτούρας.
- Αφήνουμε άλλα 20 λεπτά να παγώσει στην κατάψυξη. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και με τη λευκή σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος που έχει μείνει (150γρ.).
- Παγώνουμε το γλυκό. Την ώρα του σερβιρίσματος ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με σοκολατάκια.
Πηγή: chocosplash.gr