Searching...
Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014
Πέμπτη, Μαΐου 15, 2014

ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ ΤΡΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ




Υλικά: 

  • 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 275 γρ σοκολάτα γάλακτος
  • 300 γρ σοκολάτα λευκή
  • 550 γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση: 

  • Στρώνουμε με πλαστική μεμβράνη πυθμένα και τοιχώματα μια στενόμακρη φόρμα για κέικ.
  • Χωρίζουμε την κρέμα γάλακτος σε 3 μέρη: 200γρ+ 200γρ.+ 150γρ.
  • Μοιράζουμε το κάθε είδος σοκολάτας ψιλοκομμένο σε διαφορετικό μπολ.
  • Μοιράζουμε σε 3 διαφορετικά κατσαρολάκια τις αντίστοιχες δοσολογίες κρέμας γάλακτος.
  • Ζεσταίνουμε τα 200γρ. κρέμας γάλακτος και το ρίχνουμε καυτό πάνω στη σοκολάτα κουβερτούρα.
  • Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα που την έχουμε καλύψει με πλαστική μεμβράνη.
  • Βάζουμε στη κατάψυξη μόλις κρυώσει λίγο. Αφήνουμε να παγώσει για 20 λεπτά. Ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 200γρ. κρέμας και το ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
  • Μόλις κρυώσει το ρίχνουμε πάνω από την πρώτη στρώση που έχει παγώσει της κουβερτούρας.
  • Αφήνουμε άλλα 20 λεπτά να παγώσει στην κατάψυξη. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και με τη λευκή σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος που έχει μείνει (150γρ.).
  • Παγώνουμε το γλυκό. Την ώρα του σερβιρίσματος ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με σοκολατάκια.
Πηγή: chocosplash.gr
 
Back to top!