Searching...
Πέμπτη 15 Μαΐου 2014
Πέμπτη, Μαΐου 15, 2014

Σουτζουκάκια γαλοπούλας με σπανάκι


Υλικά

Για τη σάλτσα

  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ. κ. ξερή ρίγανη
  • 1/2 κ. κ. μπούκοβο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ. σ. πελτές
  • 800 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χωρίς τα σπόρια τους

Για τα σουτζουκάκια

  • Ελάχιστο ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 1/4 μικρού κρεμμυδιού, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένη
  • 700 γρ κιμά γαλοπούλας
  • 300 γρ σπανάκι βρασμένο και καλά στραγγισμένο
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 70 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. μαραθόσπορο, κοπανισμένο
  • 1 κ. κ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ. κ. αλάτι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο 

Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, για 5 λεπτά, ανακατεύοντας το συχνά. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη και το μπούκοβο, αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι τον πελτέ, διαλυμένο σε 1 κουταλιά νερό και μόλις αναμειχθεί με το μείγμα και σιγοβράσει μαζί του για 2-3 λεπτά προσθέτουμε τις ντομάτες στο τηγάνι και διαλύοντας τες με τα χέρια μας ή μια σπάτουλα. 
  • Τα βράζουμε όλα μαζί για 20–25, μέχρι να πήξει η σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε ξανά αν χρειαστεί. 
  • Ανακατεύουμε τα υλικά για τα σουτζουκάκια σε ένα μπολ, ζυμώνουμε το μείγμα καλά και το πλάθουμε σε ρολάκια, σαν σουτζουκάκια ή σε μπάλες σαν κεφτέδες. 
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, το αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και απλώνουμε τα σουτζουκάκια μας στο ταψί και τα ψήνουμε στο γκριλ ή σε προθερμασμένο στους 190ο -200ο, φούρνο για 15-18 λεπτά, ανάλογα με τον τρόπο ψησίματος που επιλέξαμε. 
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ψημένα σουτζουκάκια στη σάλτσα, ενόσω βράζει ακόμα, και τα αφήνουμε να ζεσταθούν καλά και να ανακατευτούν μαζί της. 


Πηγή: athinorama.gr
 
Back to top!