Searching...
Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014
Δευτέρα, Ιουνίου 02, 2014

Καραμελωμένες φτερούγες κοτόπουλου


ΥΛΙΚΑ: 

  • 12 φτερούγες κοτόπουλου ή μαζί με "κοπανάκι" 
Για τη μαρινάδα:
  • 3 κ.σ. σόγια σως
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ,τριμμένο
  • 3 σκ.σκόρδο, λυωμένες
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. ξύδι λευκό
  • 1 καυτερή πιπερίτσα τριμμένη (προαιρετικά) 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φτερούγες και τα κοπανάκια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μικρές χαρακιές εκεί όπου υπάρχει πολύ ψαχνό. 
  • Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας και σκεπάζουμε μ' αυτήν τα κομμάτια του κοτόπουλου. 
  • Τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο,ανακατεύοντας συχνά, για 3 ώρες το λιγότερο (ιδανικά, όλη τη νύχτα). 
  • Τα ψήνουμε σε σχάρα, πάνω από ταψάκι, στο γκριλ του φούρνου, περιχύνοντας συχνά με λίγη μαρινάδα, σε απόσταση όχι μικρότερη των 10 εκ. από το γκριλ. 
  • Ψήνονται, επίσης, στα κάρβουνα. 

Tip: Με την ίδια μαρινάδα φτιάχνουμε και χοιρινά παιδάκια.

Πηγή: athinorama.gr
 
Back to top!