ΥΛΙΚΑ:
- 12 φτερούγες κοτόπουλου ή μαζί με "κοπανάκι"
- 3 κ.σ. σόγια σως
- 2 κ.σ. κέτσαπ
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. σησαμέλαιο
- 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ,τριμμένο
- 3 σκ.σκόρδο, λυωμένες
- 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. ξύδι λευκό
- 1 καυτερή πιπερίτσα τριμμένη (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φτερούγες και τα κοπανάκια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μικρές χαρακιές εκεί όπου υπάρχει πολύ ψαχνό.
- Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας και σκεπάζουμε μ' αυτήν τα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο,ανακατεύοντας συχνά, για 3 ώρες το λιγότερο (ιδανικά, όλη τη νύχτα).
- Τα ψήνουμε σε σχάρα, πάνω από ταψάκι, στο γκριλ του φούρνου, περιχύνοντας συχνά με λίγη μαρινάδα, σε απόσταση όχι μικρότερη των 10 εκ. από το γκριλ.
- Ψήνονται, επίσης, στα κάρβουνα.
Tip: Με την ίδια μαρινάδα φτιάχνουμε και χοιρινά παιδάκια.
Πηγή: athinorama.gr