Searching...
Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014
Σάββατο, Ιουλίου 05, 2014

Κρέμα καραμελέ


ΥΛΙΚΑ:

  • 4 φλ. τσαγιού γάλα *
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 7-8 αβγά
  • 1 βανίλια


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:

  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4-5 κουταλιές σούπας νερό
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ρίχνετε τα υλικά για τη καραμέλα σε κατσαρολάκι και το βάζετε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη. Την αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να γίνει καραμέλα, να πάρει δηλαδή ένα σκούρο καστανό χρώμα. Ρίχνετε τη καραμέλα σε φόρμα επίπεδη άν πρόκειται να φτιάξετε τη κρέμα καραμελέ σε φόρμα ή τη μοιράζετε σε 8-10 μικρά φορμάκια.
  • Βάζετε το γάλα στη φωτιά και το αφήνετε να πάρει βράση.
  • Σε μίξερ βάζετε τα αβγά τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτετε το γάλα σταδιακά με συνεχίζετε το το χτυπάτε.
  • Μοιράζετε τη κρέμα στη μεγάλη φόρμα ή στα φορμάκια πάνω από τη καραμέλα.
  • Τοποθετείτε τα φορμάκια ή τη φόρμα σε βαθύ ταψί ή πυρέξ. Ρίχνετε χλιαρό νερό στο ταψί γύρω από τα φορμάκια τόσο ώστε να φτάνει στα 2/3 τους ύψους τους.
  • Τοποθετείτε το ταψί με τα φορμάκια στο φούρνο και ψήνετε τις κρέμες για 45 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. Βγάλτε τις κρέμες από το φούρνο τις αφήνετε να κρυώσουν και μετά τις τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσουν.

Tip: Για πιο πλούσια γεύση, αντικαταστήστε τη μισή ποσότητα γάλακτος με κρέμα γάλακτος.

Πηγή: sintayes.gr
 
Back to top!