ΥΛΙΚΑ:
- 1 φύλλο ζύµη για τάρτες (έτοιµο ή δικής σας παρασκευής)
- 4-5 µελιτζάνες φλάσκες (ανάλογα το µέγεθος)
- 3 κρεµµύδια µεγάλα, τριµµένα
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια ντοµάτες, κοµµένες σε κύβους και στυµµένες
- 1 φλιτζάνι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
- 2 φλιτζάνια διάφορα τυριά τριµµένα (γραβιέρα Αµφιλοχίας, Σαν Μιχάλη, Λαδοτύρι Μυτιλήνης, φέτα κ.ά.)
- Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
- Πλένετε και ψήνετε τις µελιτζάνες στο µαντέµι, στα κάρβουνα τυλιγµένες σε αλουµινόχαρτο ή στο φούρνο µέχρι να µαλακώσουν και να καεί η φλούδα τους. Τις ξεφλουδίζετε και αφήνετε την ψηµένη σάρκα τους σε σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα υγρά.
- Σοτάρετε ελαφρά τα κρεµµύδια σε ζεστό λάδι και ανακατεύετε για µερικά λεπτά. Προσθέτετε και τις στραγγισµένες µελιτζάνες. Αλατοπιπερώνετε.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους180 βαθμούς. Απλώνετε τη ζύµη σε βουτυρωµένο ρηχό σκεύος. Τρυπάτε την επιφάνεια µε πιρούνι και τη σκεπάζετε µε λαδόκολλα. Ρίχνετε πάνω από τη λαδόκολλα φασόλια και µισοψήνετε τη ζύµη στο φούρνο για 20 λεπτά.
- Βγάζετε τη ζύµη από το φούρνο, αφαιρείτε τα φασόλια και τη λαδόκολλα και µοιράζετε στην επιφάνεια τις μελιτζάνες µε τα κρεµµύδια και τις ντοµάτες. Πασπαλίζετε µε το µαϊντανό και τέλος µε τα τυριά. Ξαναβάζετε την τάρτα στο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ακόµα.
- Σερβίρετε την τάρτα χλιαρή για πρώτο πιάτο.
Πηγή: olivemagazine.gr