ΥΛΙΚΑ:
- 4 φύλλα κρούστας
- 4 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 κολοκυθάκια μικρά
- 1 μελιτζάνα μεσαίου μεγέθους
- 12 ντοματίνια μέτρια
- 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας χυμό ντομάτας
- 120γρ. καπνιστό τυρί χοντροτριμμένο
- λίγο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
- Βάζετε τον φούρνο να προθερμαίνεται στους 200 βαθμούς και κόβετε τα φύλλα της κρούστας στα τέσσερα. Λιώνετε το βούτυρο και βουτυρώνετε τέσσερα φορμάκια για τάρτες διαμέτρου 10-12 εκ. Απλώνετε τέσσερα κομμάτια φύλλου κρούστας σε κάθε φορμάκι, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Ψήνετε τις τάρτες για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Κόβετε τα κολοκύθια σε ροδέλες 1εκ., τη μελιτζάνα σε κύβους, τα ντοματίνια στα τέσσερα. Σοτάρετε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο για 6-7 λεπτά. Προσθέτετε το βασιλικό, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δύο κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας. Βράζετε για άλλα 5 λεπτά.
- Αφήνετε να κρυώσουν λίγο τα λαχανικά και μετά γεμίζετε με αυτά τις τάρτες και πασπαλίζετε από πάνω με καπνιστό τυρί.
- Λίγο πριν σερβίρετε, βάζετε τις τάρτες στο φούρνο για 4-5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε τις τάρτες ζεστές.
Πηγή: olivemagazine.gr