ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα:
Για τα φιλέτα:
- 500 γρ. σολωμός φιλέτο
- 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γλ. αλάτι χοντρό (θαλασσινό)
- 1/4 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 ασπράδια αυγού
- 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
- 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
Για τη συνοδευτική σως:
- 1/3 φλ. γιαούρτι 1.5% λιπαρά
- 1/3 φλ. μαγιονέζα light
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
ΕΤΕΛΕΣΗ:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Πλένουμε το σολωμό, τον σκουπίζουμε καλά και τον κόβουμε σε μπαστουνάκια περίπου 10×2 εκ.
- Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι-πιπέρι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια αυγού και σε ένα τρίτο ανακατεύουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα και το μαϊντανό.
- Περνάμε κάθε κομμάτι σολωμού πρώτα από το αλεύρι, τινάζουμε να φύγει όσο περισσεύει, μετά από το ασπράδι και τέλος από το μείγμα παρμεζάνας. Πιέζουμε καλά να καλυφθούν οι κροκέτες παντού.
- Στρώνουμε λαμαρίνα ψησίματος με λαδόκολλα και τοποθετούμε τις κροκέτες. Τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για 15-20′ μέχρι να ροδίσουν.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σως και σερβίρουμε με τις κροκέτες.
Tip για τη συνταγή Κροκέτες σολωμού με παρμεζάνα:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ίδια υλικά για το πανάρισμα για να φτιάξουμε κροκέτες μπακαλιάρου ή ακόμα και κοτόπουλου!
Πηγή: syntagesmekefi.gr