Searching...
Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Κροκέτες σολωμού με παρμεζάνα


ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα:

Για τα φιλέτα:

  • 500 γρ. σολωμός φιλέτο
  • 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι χοντρό (θαλασσινό)
  • 1/4 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 ασπράδια αυγού
  • 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

Για τη συνοδευτική σως:

  • 1/3 φλ. γιαούρτι 1.5% λιπαρά
  • 1/3 φλ. μαγιονέζα light
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

ΕΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Πλένουμε το σολωμό, τον σκουπίζουμε καλά και τον κόβουμε σε μπαστουνάκια περίπου 10×2 εκ.
  • Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι-πιπέρι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια αυγού και σε ένα τρίτο ανακατεύουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα και το μαϊντανό.
  • Περνάμε κάθε κομμάτι σολωμού πρώτα από το αλεύρι, τινάζουμε να φύγει όσο περισσεύει, μετά από το ασπράδι και τέλος από το μείγμα παρμεζάνας. Πιέζουμε καλά να καλυφθούν οι κροκέτες παντού.
  • Στρώνουμε λαμαρίνα ψησίματος με λαδόκολλα και τοποθετούμε τις κροκέτες. Τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 15-20′ μέχρι να ροδίσουν.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σως και σερβίρουμε με τις κροκέτες.

Tip για τη συνταγή Κροκέτες σολωμού με παρμεζάνα:

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ίδια υλικά για το πανάρισμα για να φτιάξουμε κροκέτες μπακαλιάρου ή ακόμα και κοτόπουλου!

Πηγή: syntagesmekefi.gr
 
Back to top!