Searching...
Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Μελιτζάνες γεμιστές


ΥΛΙΚΑ:

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 400 γρ. μανιτάρια λευκά agaricus
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (τύπου σπάλα ή ελιά, χωρίς λίπος και κόκκαλα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 7-8 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 50 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Γρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε το πάνω μέρος που είναι το κοτσάνι τους και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος.μελιτζάνες κομμένες στη μέση
  • Με ένα κουτάλι αδειάζουμε προσεκτικά την ψίχα τους και την κρατάμε στην άκρη. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί, αλατίζουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC  για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη.μελιτζάνες στο ταψί καθαρισμένες από την ψίχα τους
  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί και σωτάρουμε στο τηγάνι με 2-3 κ. σούπας ελαιόλαδο το σκόρδο για 1 λεπτό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια ολόκληρα και σωτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.μανιτάρια στο τηγάνι με σκόρδο
  • Προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.μανιτάρια στο τηγάνι με σκόρδο και μαϊντανό
  • Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε μια επιφάνεια κοπής και τα ψιλοκόβουμε.ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • Ψιλοκόβουμε το κρέας, το κρεμμύδι και την πιπεριά.ψιλοκομμένο μοσχάρι
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι 3 κ.σούπας ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για 1-2 λεπτά.κρεμμύδι και πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένα στο τηγάνι
  • Προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει.κρεμμύδι, πιπεριά Φλωρίνης και μοσχάρι ψιλοκομμένο στο τηγάνι
  • Ψιλοκόβουμε την ψίχα μελιτζάνας που έχουμε κρατήσει και την προσθέτουμε στο τηγάνι σωτάροντας για 3 λεπτά ακόμα.κρεμμύδι, πιπεριά Φλωρίνης, μοσχάρι και ψίχα μελιτζάνας στο τηγάνι
  • Προσθέτουμε και τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και σωτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.μανιτάρια, μοσχάρι, ψίχα μελιτζάνας, κρεμμύδι και πιπεριά Φλωρίνης στο τηγάνι
  • Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τις μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.μελιτζάνες γεμιστές με μοσχάρι και μανιτάρια στο ταψίμελιτζάνες γεμιστές πασπαλισμένες με τυρί
  • Ψήνουμε στο φούρνο στους 200ºC για 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Υποσημείωση: Η συνταγή είναι από την Ισπανία

Πηγή: delightfularea.com
 
Back to top!