Searching...
Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Πατατοκεφτέδες


ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):

  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 40gr βούτυρο
  • 150gr μυζήθρα
  • 1 αυγό
  • 40gr αλεύρι
Για το πανάρισμα:

  • 100gr φρυγανιά
  • 2 αυγά
  • 100ml νερό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Πλένω καλά τις πατάτες και τις βράζω (χωρίς να τις ξεφλουδίσω). Σε καλά αλατισμένο νερό για 35 ΄ περίπου. Μόλις μαλακώσουν, τις βγάζω από το νερό και τις ξεφλουδίζω. Τις περνάω από το μύλο όσο είναι ακόμη ζεστές και κατόπιν τις ανακατεύω καλά με το βούτυρο, το αυγό, την τριμμένη μυζήθρα και το αλεύρι.
  • Μόλις το μείγμα κρυώσει, το πλάθω σε μακρόστενα κεφτεδάκια. Σε τρία διαφορετκά σκεύη βάζω το αλεύρι, τα αυγά χτυπημένα με λίγο νερό και τη φρυγανιά. Πανάρω διαδοχικά τις κροκέτες στα παραπάνω υλικά με τη σειρά που αναφέρονται και της τηγανίζω σε καυτό λάδι. Προτού τις σερβίρω, τις στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Πηγή: eirinika.gr
 
Back to top!