ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
- 500γρ.πατζάρια βρασμένα
- 300γρ. κολοκύθια
- 400γρ. κουνουπίδι
- 200γρ.μπρόκολο
- 100γρ. πατάτες
- 50 ml ελαιόλαδο
- 800 γρ. τόνο (σε νερό)
- χυμό από 2 λεμόνια
- 5γρ.αλάτι – 5γρ.πιπέρι μαύρο
- Χυμό από 1 γκρέιπ-φρούτ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Πλένω και καθαρίζω όλα τα λαχανικά και τα κόβω σε μπουκίτσες.
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τις πατάτες (αφού πρώτα τις έχω καθαρίσει και κόψει) για 20 περίπου λεπτά. Το κουνουπίδι για 10-15 λεπτά. Το μπρόκολο και τα κολοκύθια για 10 περίπου λεπτά.
- Ανακατεύω όλα τα λαχανικά μου σε μια λεκάνη μαζί με τον χυμό από το γκρέιπ-φρουτ, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνω. Σκεπάζω την λεκάνη μου με μια λεκάνη και αφήνω τα λαχανικά μου να μαριναριστούν για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Σε ένα σουρωτήρι, σουρώνω τον τόνο και αφήνω όλα τα υγρά του να τα αποβάλει.
- Ανακατεύω τον τόνο τον οποίο σπάω σε μικρά κομματάκια με το χέρι με τα μαριναρισμένα μου λαχανικά και σερβίρω.
Πηγή: eirinika.gr