Searching...
Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014
Κυριακή, Αυγούστου 17, 2014

Μακαρονάδα με πέστο


ΥΛΙΚΑ:
  • 120 γρ τυρί ρομάνο (ή όποιο άλλο της αρεσκείας σου – κατά προτίμηση σκληρό και αλμυρό)
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 2 2/3 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1/3 του φλιτζανιού τριμμένα καρύδια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ¼ του φλιτζανιού χυμό λεμόνι
  • 1 πακέτο σπαγγέτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε ένα πολυμίξερ, ανακάτεψε το τυρί με το σκόρδο. Χτύπησε καλά για 30 δεύτερα.
  • Πρόσθεσε τον βασιλικό, τα καρύδια και το αλατοπίπερο. Συνέχισε το χτύπημα για άλλα 15 δευτερόλεπτα
  • Όσο χτυπιούνται τα υλικά πρόσθεσε το χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το σπαγγέτι – βρασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου – και την σάλτσα πέστο και σέρβιρε.
Tip: O χυμός λεμόνι θα διατηρήσει την σάλτσα πέστο σου λαμπερή και με έντονο πράσινο χρώμα.

Πηγή: tlife.gr
 
Back to top!