Searching...
Κυριακή 17 Αυγούστου 2014
Κυριακή, Αυγούστου 17, 2014

Αγκινάρες αλά πολίτα


ΥΛΙΚΑ:
  • 8 φρέσκιες αγκινάρες
  • 3 πατάτες
  • 4-5 καρότα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 λεμόνια
  • 1 φλτιζάνι ελαιόλαδο
  • Άνιθο ψιλοκομμένο (περίπου μισό ματσάκι)
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 1 κ.σ. Κορν φλάουερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Καθάρισε με προσοχή τις αγκινάρες για να πάρεις μόνο την τρυφερή καρδιά από κάθε μία
  • Άφησέ τις σε μία λεκάνη με μπόλικο νερό και 1-2 λεμόνια κομμένα στα 4 για να μην μαυρίσουν
  • Καθάρισε και τις πατάτες με τα καρότα και κόψε σε μικρά κομμάτια
  • Ψιλόκοψε τα κρεμύδια και τον άνηθο
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε το λάδι να κάψει και σόταρε το κρεμμύδι μέχρι να ασπρίσει
  • Πρόσθεσε και τα υπόλοιπα λαχανικά σου, πατάτες, καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια  και τις αγκινάρες και σόταρε για λίγα λεπτά
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε λίγο νερό (περίπου ένα ποτήρι είναι αρκετό) να σκεπάσεις τα λαχανικά, συμπληρώνοντας με τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι
  • Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει για 1, 1 1/2 ώρα
  • Όταν οι πατάτες και τα καρότα σου έχουν μαλακώσει - χωρίς όμως να διαλύονται πολύ εύκολα με το πηρούνι το φαγητό έχει βράσει αρκετά
  • Βάλε το χυμό από ένα λεμόνι σε ένα ποτήρι και διάλυσε 1 κ.σ κορν φλάουερ και πρόσθεσέ το στο φαγητό σου ανακατεύοντας καλά
  • Άφησε σε μέτρια φωτιά να πάρει ακόμη μια βράση και απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά
Πηγή: tlife.gr
 
Back to top!