ΥΛΙΚΑ:
- 8 φρέσκιες αγκινάρες
- 3 πατάτες
- 4-5 καρότα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 λεμόνια
- 1 φλτιζάνι ελαιόλαδο
- Άνιθο ψιλοκομμένο (περίπου μισό ματσάκι)
- Αλάτι, Πιπέρι
- 1 κ.σ. Κορν φλάουερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Καθάρισε με προσοχή τις αγκινάρες για να πάρεις μόνο την τρυφερή καρδιά από κάθε μία
- Άφησέ τις σε μία λεκάνη με μπόλικο νερό και 1-2 λεμόνια κομμένα στα 4 για να μην μαυρίσουν
- Καθάρισε και τις πατάτες με τα καρότα και κόψε σε μικρά κομμάτια
- Ψιλόκοψε τα κρεμύδια και τον άνηθο
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε το λάδι να κάψει και σόταρε το κρεμμύδι μέχρι να ασπρίσει
- Πρόσθεσε και τα υπόλοιπα λαχανικά σου, πατάτες, καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις αγκινάρες και σόταρε για λίγα λεπτά
- Στη συνέχεια πρόσθεσε λίγο νερό (περίπου ένα ποτήρι είναι αρκετό) να σκεπάσεις τα λαχανικά, συμπληρώνοντας με τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι
- Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει για 1, 1 1/2 ώρα
- Όταν οι πατάτες και τα καρότα σου έχουν μαλακώσει - χωρίς όμως να διαλύονται πολύ εύκολα με το πηρούνι το φαγητό έχει βράσει αρκετά
- Βάλε το χυμό από ένα λεμόνι σε ένα ποτήρι και διάλυσε 1 κ.σ κορν φλάουερ και πρόσθεσέ το στο φαγητό σου ανακατεύοντας καλά
- Άφησε σε μέτρια φωτιά να πάρει ακόμη μια βράση και απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά
Πηγή: tlife.gr